Atvirukai ÄŒatai Forumas Piguva Pipedija PoPo blogai

Dabar yra 2024 Balandis 20, 01:21

Visos datos yra UTC + 2 valandos




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 170 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 22  Kitas
Autorių Žinutė
 Pranešimo tema: Re: Vikingo virtuve
StandartinėParašytas: 2008 Rugpjūtis 19, 22:43 
Atsijungęs
Senbuvis
Senbuvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2008 Kovas 7, 14:07
Pranešimai: 957
sraigute rašė:
Totoriško bifštekso receptą esu įdėjus prie čekų virtuvės :)

aciu :)

_________________
Paveikslėlis
http://www.pirkis.lt/shop/KristisMZ


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Vikingo virtuve
StandartinėParašytas: 2008 Rugpjūtis 20, 06:38 
Atsijungęs
Ypač senbuvis
Ypač senbuvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006 Spalis 8, 21:30
Pranešimai: 5333
kristi karpachio tai tiesiog pjaustymo budas... karpachio labai plonai supjaustyta mesa arba zhuvis... arba vaisiai..... chia jau fantazijos horizontai :D nusipirk smulkiai pjaustyto kokio zalcburgo kumpio ir dek ant virshaus ka nors... alyvuoges ar plonus pomidorus ir tt.... pasishlakstyk kokiu tukstanchio salu padazhiuku ar citrina ./.... zhodzhiu chia nuo fantazijos priklauso :)

_________________
NO MAAM national organization of men against amazonian masterhood :D


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Vikingo virtuve
StandartinėParašytas: 2008 Rugpjūtis 20, 07:50 
Atsijungęs
Labai senbuvis
Labai senbuvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006 Rugsėjis 29, 14:04
Pranešimai: 1666
Miestas: Vilnius
man rodos, dar siūlo carpačiui mėsą, ką ploniau susipjaustytų, gerai atšaldyti kameroj :)

_________________
Skubu, skubu...


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Vikingo virtuve
StandartinėParašytas: 2008 Rugpjūtis 20, 14:25 
Atsijungęs
Senbuvis
Senbuvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2008 Kovas 7, 14:07
Pranešimai: 957
Vikingas rašė:
kristi karpachio tai tiesiog pjaustymo budas... karpachio labai plonai supjaustyta mesa arba zhuvis... arba vaisiai..... chia jau fantazijos horizontai :D nusipirk smulkiai pjaustyto kokio zalcburgo kumpio ir dek ant virshaus ka nors... alyvuoges ar plonus pomidorus ir tt.... pasishlakstyk kokiu tukstanchio salu padazhiuku ar citrina ./.... zhodzhiu chia nuo fantazijos priklauso :)


Pala, pala, gal ir nevisai taip. Kad pjaustymas plonas sutinku, bet visu pirma tai zalia mesa arba zuvis, na vaisiai aisku irgi is kulinaru fantazijos. Sorry, bet sis patiekalas irgi turi sioki toki savo etalona, ne vien fantazija pagrista.
Tai jeigu nusipirksiu plonai pjaustytos basturmos ir ant virsaus uzmesiu to ir ano ar galima tai vadinti carpaccio? Manau kad ne.

_________________
Paveikslėlis
http://www.pirkis.lt/shop/KristisMZ


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Vikingo virtuve
StandartinėParašytas: 2008 Rugpjūtis 20, 21:45 
Atsijungęs
Ypač senbuvis
Ypač senbuvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006 Spalis 8, 21:30
Pranešimai: 5333
bet kuriuo atveju paelija galiu padaryt bet karpachio kazhkokiu etalonu nesivaikiau :) rukytas kumpis irgi termishkai neapdorota mesa :D

_________________
NO MAAM national organization of men against amazonian masterhood :D


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Vikingo virtuve
StandartinėParašytas: 2008 Rugpjūtis 21, 10:08 
Atsijungęs
Senbuvis
Senbuvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2008 Kovas 7, 14:07
Pranešimai: 957
Vikingas rašė:
bet kuriuo atveju paelija galiu padaryt bet karpachio kazhkokiu etalonu nesivaikiau :) rukytas kumpis irgi termishkai neapdorota mesa :D

Na etalonas, ne etalonas, gal ir per garsiai as cia pasakiau, bet sakyciau kiekvienas patiekalas gaminamas prisilaikant tam tikru remu. Kitaip sakant yra pagrindiniai ingridientai ir gaminimo technologija, plius visa tai kas jau priklauso nuo gamintojo fantazijos. Tarkim nera ryziu, na ir pagamink man dabar paelija. :lol:
Taigis, cia lygiai tas pats su kiekvienu patiekalu - nuejas i kabaka ir uzsisakes saslyko as jau suprantu ka man turetu atnesti ir labai nustebciau jeigu atnestu kotletu :( , tikrai nepakaktu padavejo paaiskinimo kad tai is mesos ir tai yra kepta, na tipo cia kulinaro fantazija. :o Prie ko as vedu - jei uzsisakiau jautienos carpaccio, tikrai nenoreciau kad man atnestu rukyto kumpio. :lol:

_________________
Paveikslėlis
http://www.pirkis.lt/shop/KristisMZ


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Vikingo virtuve
StandartinėParašytas: 2008 Rugpjūtis 21, 10:28 
Atsijungęs
Labai senbuvis
Labai senbuvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2006 Rugsėjis 29, 14:04
Pranešimai: 1666
Miestas: Vilnius
KristisMZ rašė:

Taigis, cia lygiai tas pats su kiekvienu patiekalu - nuejas i kabaka ir uzsisakes saslyko as jau suprantu ka man turetu atnesti ir labai nustebciau jeigu atnestu kotletu :( , tikrai nepakaktu padavejo paaiskinimo kad tai is mesos ir tai yra kepta, na tipo cia kulinaro fantazija. :o


Tik vat mat labai įdomu, ką tu laikai kotletu?

_________________
Skubu, skubu...


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Vikingo virtuve
StandartinėParašytas: 2008 Rugpjūtis 21, 15:37 
Atsijungęs
Senbuvis
Senbuvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2008 Kovas 7, 14:07
Pranešimai: 957
sraigute rašė:
KristisMZ rašė:

Taigis, cia lygiai tas pats su kiekvienu patiekalu - nuejas i kabaka ir uzsisakes saslyko as jau suprantu ka man turetu atnesti ir labai nustebciau jeigu atnestu kotletu :( , tikrai nepakaktu padavejo paaiskinimo kad tai is mesos ir tai yra kepta, na tipo cia kulinaro fantazija. :o


Tik vat mat labai įdomu, ką tu laikai kotletu?


Na matai, zodis kotletas sitoje situacijoje tiesiog pavartotas metaforiskai, lygiai taip pat galejau parasyti - pirzola ar dar ka nors. :D
Aisku daugumai lietuviu zodis kotletas iskarto asocijuojasi su keptu kiaulienos ar zuvies maltinuku.

Na, bet matau cia tamsta kaip ir susiruosei patikrinti mano kulinarijos zinias. :lol: Galiu ir pasidalinti, gal dar kam idomu bus. Taigis - tas kotletas, apie kuri daugelis lietuvaiciu isivaizduoja esa viska puikiai zino - keptas matlinis ir tiek.
Ale, kad nevisai taip. Tai, ka mums parduotuveje siulo pirkti (supjaustyta) kaip kiaulienos nugarine su kaulu, tai ir yra tikru tikriausias kotletas - atspindintis savo senaji tikra pavadinima is senosios prac. kalbos "costelette", ar dabar "cotelette". Aisku toliau pavadinimas, mesos rusis ir paruosimo budas jau priklauso nuo individuoalios salies virtuves. Pvz. Italu "cotoletta" tikriausiai bus versiena ir tuo paciu tai labai artima austriskam Vienos sniceliui, o pvz. turkiskas "pirzola" bus avienos smotelis su kauliu. (ledas kaip skanu) :lol: Vokiskas kaip ir rusiskas kotletas tai visu pirma butu kiauliena.
Taciau yra ir kitas variantas, kuris galbut artimesnis musu supratimui, t.y.- kotletas kaip po maltos mesos ar zuvies pavidale. Tai tikriausiai butu priskiriama rusu virtuvei, gal todel ir mums isgirdus si zodi tai labiau asocijuojasi su maltiniu.
Tai tiek tam kartui, nes nuo sito zodzio galima isvesti kad x ir n mesos patiekalu visame pasaulyje turi kazka bendra ir juos galima vadinti kotletais. :wink:

Su pergale Olimpiadoje - 2 medaliai per vienas varzybas tai jau super!!! :lol:

_________________
Paveikslėlis
http://www.pirkis.lt/shop/KristisMZ


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 170 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 22  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007

Paspauskite ant banerio - taip pareklamuosite savo Laikas.lt :-)

468x60.lt - Keiskimes reklaminemis antrastemis


Burgzt Banner Exchange


Installation by Brigin