Na, manau, nereikia taip jau idealizuoti tos praeities ir graziu mielu santykiu tarp sutuoktiniu. Buvo ir anksciau isgerinejimu, o tuo labiau smurto ir nepagarbos. Tik tiek, kad mes dabar turim daugiau laisvo laiko nei anksciau, tai ir prisigalvojam dar visokiu kitokiu dalyku.
Pvz., dabar jeigu tave musa, gali skirtis. O anskciau? Turiu galvoj pries 100 metu. Skyrybos buvo imanomos, tik jeigu irodai, kad tavo vyras impotentas, o tai dar turi patvirtinti 7 nepriklausomi daktarai. O kad tave musa, tai niekam neidomu buvo. Ka vargse kaimo moterele galejo padaryti? O be to, kur ji su kokiais 6 vaikais butu ejusi? I laukus ar miska gyventi ir badu stipti? [cia as neissigalvoju del tokiu skyrybu apribojimu - per seimos politikos paskaitas ta pasakojo destytoja].
Zinai, mano viena mociute LABAI dideleje pagarboje su savo vyru gyveno, beveik niekada nesipykdavo, o po pykciu apsisukdavo ir pasibuciuodavo. Bet zinai kodel ji istekejo uz mano senelio, kuris, kaip ji pati sake, buvo senas mergisius, prie visu kitoms papus graibantis? Ogi todel, kad jis turejo 20ha zemes. Stai tau ir meile. Kazin is ko dar ta pagarba buvo lipdoma...
Manau, kad jei turedami dabartini prota ir patyrima nukeliautume tuos 100 ar net 50 metu atgal ir pamatytume dabartinemis akimis ta gyvenima, kazin ar taip idealizuotume praeiti ir sakytume, kokie visi pagarbus ir laimingi buvo
Zinoma, nepateisinu zmoniu, kurie kas dvejus metus vis kita sugyventini susiranda ar santuoka kuria. Bet kai gyvena su zmogum, kuris geria, smurtauja ar dar kokiu blogu dalyku daro, tai nelabai matau prasmes tame. Tipo del vaiku? Vaikai ne tokie kvaili, kaip daugelis suaugusiuju mano. Jie mato, girdi, supranta, o svarbiausia jaucia.
Na, gal jau uzteks filosofuoti [bent siam kartui

]