tractor rašė:
Gal taip ir reiškiasi pirmieji bandymai pašalinti nacionalines teritorijas, išlikusias Rusijoje? Kaip sakant, tylus planas...
He, ironija per kraštus liejasi, sunkiai jiems pavyks įgyvendint tokius planus, nes pas rusu, kurie labiausiai nukentėjo per WW2 , ten šiuo metu daugiausiai pro-nacistiškai nusiteikusių žmonių, tiesą ,tas jų naujas nacizmas labai grubus ir netašytas, kaip A.Ramanauskas sakė :
Cituoti:
Megztinis su užrašu „Rossija blyath nakhuy“
Šis darbas yra aliuzija į keletą reiškinių, sutinkamų Rusijoje. Keistas, hipertrofuotas rusiškasis patriotizmas, dažnai peraugantis į paprastą „velykoderžavną“ šovinizmą ir paprastą ksenofobiją, visada yra gerai atmieštas gera doze „fėnios“, rusiškosios kalėjimo „kultūros“, randančios tokį skambų atgarsį ir nemažos dalies lietuvių sielose.
Šių dienų rusų tautos/liaudies folkloras yra ne kas kita kaip kalėjimo „kultūra“. Tai visi tie anekdotai, „kuriuos papasakoti gali tik rusiškai“, visa ta блатная песня – русский шансон, visi tie „блядь нахуй“… Tas paslaptingasis akordas, išdavikiškai skambantis ir nemažos dalies lietuvių popatlikėjų dainų harmonijose, tie keli primityvūs melodijų templates iš Russkoje Radijo ar apsibezdėjusio ūsuoto Vilniaus taksisto šūdmašinės CD grotuvo ir yra užrašas ant šio megztinio. Atitinkamam fone.
Neseniai per vieną „muzikinį“ Rusijos kanalą stebėjau „videoklipą“. Ten kalėjimo kameroje sėdėjo toks rimtas – jie visada labai rimti – apvaliaveidis ūsuotas išgama su akustine gitara ir akomponavo krūvelei išdžiuvusių, cerkvių kupolais ištatuiruotų ir garantuotai tikrų nuteistųjų, dėliojančių domino. Tai buvo kažkas apie tai, kad „nekaltas bachūras sėdėjo“ (© Budulis). Jis Vysockio balsu švokštė kažkokį protu nesuvokiamą skiedalą apie paniatkes ir tų tatuiruočių simboliką, nevengdamas patriotinių nukrypimų. Ir jie tai vadina rusiškąja daina.
Pastaraisiais metais visas šitas košmaras yra dar ir pravoslavizuotas, iš čia ir fontas „Ižytsa“ („Ижица“) užraše.
Tai, ką mes pažįstame kaip Musorgskio ar Stravinskio kūrybą, Rusijoje yra seniai sušaudyta su caro šeima ir sveiku protu. O vietoje naujų čaikovskių ir rimskių-korsakovų pas juos geometrine progresija dauginasi michailai krūgai.
Šis megztinis yra mano dovana mano draugui Jurgiui Didžiuliui gimtadienio proga. Kiek man žinoma, jis kartą turėjo drąsos ar beprotybės vilkėti jį viešai.